info Horta – Guinardó

Informació i actualitat dels barris del districte d'Horta-Guinardó, Barcelona, Països Catalans.

Mercedes Vidal: “No tienen otro pito que tocar los del metro”

La regidora d’Horta-Guinardó i presidenta de TMB es mofa dels vaguistes en plena comissió d’Ecologia, Urbanisme i mobilitat en una conversa de Telegram amb electes d’EUiA a la qual ha  tingut accés Info Horta-Guinardó.

Mercedes Vidal s’hi expressa en els següents termes:

“[12/7 16:39] David Prieto: El tema de la reprovació va al darrer punt de la Comissió
[12/7 16:39] David Prieto: El president de la Comissió així ho ha decidit
[12/7 16:56] David Prieto: Tenemos esto lleno de gente del Comité de metro
[12/7 17:34] Mercedes Vidal. Pues se van a esperar hasta última hora. No tienen otro pito que tocar los del metro

Vidal mantenia aquesta conversa en plena comissió, poc abans de que cap grup polític de fora del govern li donés suport i poc abans que els treballadors de metro l’increpessin des del públic en una comissió tensa com poques se’n recorden. El diàleg entre els electes d’Esquerra Unida i Alternativa per la seva imminent reprovació havia començat dos dies abans, quan la regidora de Districte d’Horta-Guinardó i presidenta de TMB mostrava la seva absoluta ignorància respecte com funcionen aquests processos:

“[10/7 21:32] Mercedes Vidal : Hola regidors! Una pregunta, quan es reprova a algun regidor qui intervé? És habitual que es defensi el propi reprovat o ho fa algú altre? Hi ha alguna norma que ho marqui? Com ho heu fet als vostres municipis quan ja passat? Opinions al respecte?
[10/7 21:32] Mercedes Vidal : (A mi m’estan muntant reprovació per vaga de metro, és clar)”

En aquest moment intervenen diversos càrrecs de la formació com Joan Segado, regidor d’Olesa de Montserrat i integrant del comitè central d’EUiA, i la pròpia Vidal que té dubtes sobre el paper que ha de jugar a la comissió i torna a manifestar el seu desconeixement:

“[10/7 21:33] Joan Segado : Politicament t’hauria de defensar l’alcaldessa
[10/7 21:34] Mercedes Vidal : De moment la reprovació és a la comissió, estem la tinenta i jo. Ho hauria de fer ella doncs?
[10/7 21:35] Mercedes Vidal : Si guanyen (que la guanyaran) la portaran al plenari, llavors allà és una altra cosa
[10/7 21:35] Mercedes Vidal : A mi em dona la sensació de que si em defensa algú altre i jo no parlo això reforça la imatge d’incapacitat que volen projectar sobre mi
[10/7 21:36] Mercedes Vidal : Però no tinc ni idea de com funcionen aquestes coses

És després d’això que Segado comença a bastir l’argumentari, en el qual dedica una perla interessant a la CGT i manifesta el perill de que es posin a sobre la taula els salaris dels alts directius de TMB, sobretot per la comparació amb els més baixos, reconeixent així de forma implícita els privilegis d’uns i la precarietat dels altres:

“[10/7 22:18] Joan Segado : Jo a BCN faria que parles un de cada tendencia dintre de la llista per demostrar que és un politica unitaria o el grup esta unit.
També penso que la CGT del metro és una mica una aristocracia obrera.
Recalcar tots els anys i conflictes des de l’any 2005 fins ara, que no estava la actual regidora, i no es va trobar un problema nou, sino un de molt bell que se estaba pudrint per no permetra obtenir unes conficions de pacte.
Al final afegiria que la Moció a la Mercé, no és només a ella, si no a tots elsregidors que han portar la regidoria en els darrers x anys, i als grups que els hi donaven suport,
Es un problema que fa molts anys que rodola i per responsabilitat els grups politics tindrien que donar suport per obtenir un acord raonable i no aprofitar-se d’una situació que amb creats ellls.
Punto debil: por lo que veo en prensa, que se derive a un debate de sueldos de altos cargos comparandolos con los mas bajos.”

Després d’aquest argumentari, els electes se centren en la preparació d’un grup de suport o contrapiquet de cara al dia de la comissió, un objectiu que, pel que es va veure a l’Ajuntament el passat dimecres, no es va poder complir. És David Prieto, el principal assessor de Vidal, membre d’ICV i de la Plataforma en defensa del Transport Públic qui dóna les dades perque hi vagin.

“[10/7 22:23] +34 696 — — — : Merche, mañana te digo como se articula legalmente, pero en cualquier caso creo que políticamente, es imprescindible que habléis tú, la alcaldesa y el o la portavoz del grupo.
Informa el día que se lleve a cabo que creo que tenemos que asistir el máximo de regidores/as y alcaldes posibles. Hay que hacerle frente al pansindicalismo que son una lacra terrible para lo público.
[10/7 22:26] +34 619 — — — : Quan es farà la comissió?
[10/7 22:26] David Prieto: Dimecres
[10/7 22:27] +34 619 — — — : A quina hora és?
[10/7 22:27] David Prieto: 16.30 h
[10/7 22:28] David Prieto: Es fa a una sala molt petita
[10/7 22:28] David Prieto: és una Comissió d’Ecoogia, Urbanisme i Mobilitat
[10/7 22:31] David Prieto: ´Es pública. Pueden haber invitados.
[10/7 22:31] David Prieto: Y es fácil. Hay que entrar por pl. Sant miquel y decir que venís a la Comissió
[10/7 22:36] David Prieto: Miro orden del día y en qué momento va la reprobación. Estas comisiones suelen alargarse bastante
[10/7 22:36] David Prieto: Mañana os digo con exactitud
[11/7 11:19] David Prieto: Sobre lo de la reprobación de Mercedes en la Comisión: será el primer punto del orden del día. O sea que los queráis venir a las 16.15 aproximadamente estaré por pl. Sant Miquel para entrar a la Comisión. Os tendréis que acreditar eso sí.
[11/7 13:43] +34 628 — — — : Animo Merche y compas de Bcn!!hay q ir a la ofensiva!!lo estais haciendo bien!!”

Després de 10 dies de vaga a Metro i 2 a Bicing, el balanç de la gestió dels electes d’Esquerra Unida i Alternativa és “lo estais haciendo bien!”.

Podeu repassar com va anar la reprovació de Mercedes Vidal a la passada comissió d’Ecologia Urbana en aquest vídeo, a partir de 2:57:51.

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on Juliol 14, 2017 by in Uncategorized.