info Horta – Guinardó

Informació i actualitat dels barris del districte d'Horta-Guinardó, Barcelona, Països Catalans.

Guinardó vol espais fa públic el conveni APV – Mas Guinardo

L’exregidora de Districte Elsa Blasco (ICV) va cedir un 30% del Casal d’Entitats durant un mínim de 20 anys a canvi de res.

Casal d'Entitats Mas Guinardó

Els veïns crítics amb la gestió del Mas Guinardó van fer un pas mes ahir en la preparació d’una comissió de seguiment del Casal d’Entitats que es preveu calenta. Per primer cop és a l’abast de tothom el document que serveix a l’Associació de Propietaris i Veïnes del Mas Guinardó mantenir la seva gestió caciquil sobre aquest equipament públic. Amb la publicació del document s’han fet públics els privilegis que va obtenir l’APV mitjançant la pressió mafiosa que va realitzar durant la reforma del Mas, quan van amenaçar a l’Ajuntament amb no deixar fer-hi activitats si no s’acceptaven les seves condicions. És aquest conveni el que dóna sobrerrepresentació a l’APV a la comissió gestora però també el que permet al Districte canviar els usos del Casal d’Entitats.

Conveni Mas

La publicació del conveni demostra, tal com s’ha dit des de molts espais mobilitzats des de fa anys, que el canvi d’usos del Casal no està condicionat pel conveni sinó que és una qüestió de voluntat política. El document tampoc fa esment al bar il·legal de la petanca, que no només evadeix impostos, sinó que no figura en l’acord entre el Districte i l’APV.

Els signants del document són Elsa Blasco (ICV), que va ser la regidora d’Horta-Guinardó entre 2003 i 2011 i Alfredo Porcar Alarcón, pare i exsoci a una empresa de fusteria de Susana Porcar Portela (CDC), consellera tècnica d’Horta-Guinardó durant el govern de Xavier Trias (2011-2015). El conflicte d’interessos que hi havia quan es reclamaven canvis durant l’època de Trias és evident però, de moment, tot i el canvi de govern de 2015, el conveni continua plenament vigent.

screen-shot-2016-11-29-at-14-36-19

 

La CUP també vol poder fer servir el Mas Guinardó

D’altra banda, la CUP Horta-Guinardó exigirà poder fer les seves reunions al Mas Guinardó a partir del proper any. Aquesta petició s’ha fet en diverses ocasions des de 2012 i sempre s’ha rebut com a resposta que el Casal d’Entitats només podia cedir espais a partits polítics per actes puntuals, però que no ho podia fer si les reunions tenien una periodicitat establerta. Tot i això, des de la seva fundació Guinardó en Comú ha fer les seves reunions en aquest equipament sense cap mena de problema. Per aquesta raó la CUP, que sempre ha vist la falta d’un espai de reunió al Guinardó com un problema per la seva implantació al barri, ha decidit exigir les mateixes condicions.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on Novembre 29, 2016 by in el Guinardó and tagged , , , , , , .
%d bloggers like this: