info Horta – Guinardó

Informació i actualitat dels barris del districte d'Horta-Guinardó, Barcelona, Països Catalans.

Ada Colau privatitza la gestió de l’escola de música de Can Fargas

El govern municipal ha atorgat el servei del nou equipament de la Font d’en Fargas a l’empresa que oferia les pitjors condicions laborals en el concurs. 

L’escola de música de Can Fargas estarà gestionada per una empresa mallorquina sense cap arrelament al barri: Estudi 6. Segons El Pais, que ha tingut accés al plec de condicions del concurs, és la que oferia pitjors condicions laborals de les tres que van presentar-se al concurs. El govern d’Ada Colau i Mercedes Vidal han prioritzat aquesta empresa privada abans que Pausa i Ut, dues entitats sense ànim de lucre del Districte d’Horta-Guinardó, que també s’havien presentat al concurs. De fet, segons denuncien ambdues entitats, el plec de condicions es va canviar en ple procés per beneficiar Estudi 6. El criteri que s’ha prioritzar per entregar aquest servei a Estudi 6 és la quantitat d’alumnes per hora que podien atendre, pel que a més de pitjors condicions laborals dels treballadors, aquesta empresa dóna una ratio d’alumnes per aula més gran300px-canfargas-barcelona_catalonia, cosa que redueix la qualitat de l’ensenyament que es rep.

La privatització del servei contradiu la reivindicació històrica dels veïns respecte la masia, que sempre s’havia reinvindicat com un espai públic, també en la seva gestió. De fet, va ser la pressió veïnal qui va evitar que can Fargas es convertís en una escola privada d’hostaleria. Ara, els veïns podrien decidir reactivar les protestes davant de la decisió que ha pres el govern municipal.

Més enllà de la injustícia que s’hagi pogut cometre en l’assignació d’aquesta concessió, cada cop són més les veus que reclamen que l’Ajuntament deixi d’entregar d’equipaments com aquest a empreses privades. Des de fa uns mesos la plataforma Municipalitzem aposta perquè sigui l’Ajuntament qui faci la prestació directa dels serveis per garantir les condicions laborals dels treballadors i per evitar que diners públics enriqueixin empreses privades que no tenen com a prioritat els usuaris ni els treballadors sinó els beneficis. Tot i això, fins ara l’Ajuntament no ha escoltat les seves reinvindicacions i només ha començat a internalitzar aquells empleats que recollia l’acord amb la CUP per aprovar la modificació pressupostària que va presentar el govern el passat mes d’abril.

No és el primer cop que Barcelona en Comú beneficia una gran empresa en la privatització d’un servei. El mes de febrer va aixecar molta polseguera la concessió del servei d’atenció domiciliària a Sacyr i Florentino Pérez. Fins l’arribada al govern d’Ada Colau, el servei estava en mans de l’ONG Associació Benestar i Desenvolupament.

Anuncis

One comment on “Ada Colau privatitza la gestió de l’escola de música de Can Fargas

  1. Olga
    Setembre 13, 2016

    La musica es una part inportant er dessenvolupar la sensibilitat .

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Setembre 13, 2016 by in La Font d'en Fargues and tagged , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: