info Horta – Guinardó

Informació i actualitat dels barris del districte d'Horta-Guinardó, Barcelona, Països Catalans.

L’EI denuncia que BEC executa sancions que imposava CiU

El govern del Districte ha fet arribar a un militant de la CUP una amenaça d’embargament de 1500€.

10984562_940069576056287_2677941408227135514_n

Part del govern de Districte d’Horta Guinardó Font: Facebook

La multa es va recórrer i des de la CUP Horta-Guinardó es donava per fet que amb el canvi de govern de 2015 aquest tipus de sancions quedarien sense efecte ja que l’Ajuntament es va retirar dels casos repressius en els que acusava activistes. Sembla, però, que no és així en el cas de les sancions administratives.

La provisió de constrenyiment està provocada per una multa de la Guardia Urbana per fer agitació política al carrer l’octubre de 2014. La sanció correspon a cartells penjats l’octubre de 2014 en el marc de la campanya Desobeïm, que l’Esquerra Independentista va posar en marxa arran de l’anunci de CiU d’acatar la sentència del Tribunal Constitucional que prohibia la realització d’una consulta sobre la independència el 9 de Novembre d’aquell any.

A més de mantenir les sancions imposades pel govern de Xavier Trias, des de l’arribada de Barcelona en Comú al govern municipal, la Guàrdia Urbana ha imposat una sanció més per encartellar a l’Esquerra Independentista. En aquest cas va ser a una militant d’Endavant i la situació no pot ser més paradoxal: El govern municipal que encapçala Ada Colau la va multar per enganxar cartells de la PAH en el marc d’una acció de la campanya #DacióPerMònica. A dia d’avui la multa es manté, tot i que està recorreguda.

També s’ha multat dos militants de la CUP per repartir diaris a l’andana de la parada de metro d’Hospital de Sant Pau, cosa que dóna una doble responsabilitat a Mercedes Vidal, regidora de Districte i presidenta de TMB. En aquest cas els dos militants van negar a identificar-se davant dels treballadors del metro que els van demanar la documentació i van ser retinguts fins que van arribar els mossos d’esquadra que els van obligar a mostrar-la sota amenaça de ser detinguts.

L’Esquerra Indepenentista no ha estat l’únic grup polític que ha rebut multes sota mandat de Barcelona en Comú al districte d’Horta Guinardó. Tres integrants de l’Assemblea de Joves del Guinardó “La Rutlla” també van ser multats amb 500€ fa uns mesos per enganxar cartells per fer difusió d’un acte feminista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Juliol 28, 2016 by in Barris and tagged , , , .
%d bloggers like this: