info Horta – Guinardó

Informació i actualitat dels barris del districte d'Horta-Guinardó, Barcelona, Països Catalans.

La Font del Gos celebra el seu primer “Consell de Barri”

L’òrgan participatiu, que es va celebrar el 12 de juny, rep el nom de “Consell”, ja que la Font del Gos no està reconeguda oficialment com a barri.

Va ser als anys 40 quan la família Vallhonesta va decidir parcel·lar i vendre els seus terrenys, situats en el paratge de l’antic terme de Sant Joan d’Horta. Moltes d’aquestes parcel·les es van utilitzar per construir petits habitatges per a famílies de classe treballadora que acabaven d’arribar a Barcelona. D’aquesta manera naixia la Font del Gos.

La Font del Gos. Font: totbarcelona.wordpress.com

La Font del Gos.
Font: totbarcelona.wordpress.com

Setanta anys després, el barri s’ha mantingut com un cas “rara avis” dins d’una Barcelona de grans edificis grisos i poca zona verda, fet que li dóna identitat pròpia, identitat de barri. Aquesta identitat, però, no ha estat reconeguda oficialment, fet que, conjuntament amb les diferents afectacions que pateixen els habitatges, ha anat degradant i envellint la zona.

Les reivindicacions veïnals fa anys que demanen una dignificació del barri, dignificació que passa per una resolució de les afectacions, però també pel reconeixement de la Font del Gos com el dotzè barri d’Horta-Guinardó. En aquest sentit, dimarts passat els veïns i veïnes van aconseguir un primer pas per a esdevenir, oficialment, barri: la celebració del seu primer òrgan participatiu reglat. Aquest òrgan, que va rebre el nom de “Consell de la Font del Gos”, va reproduir el format d’un Consell de Barri, i va permetre un equiparació amb la resta de barris del districte, a nivell d’òrgans de participació ciutadana.

Ara queda esperar que aquest òrgan no sigui un fet puntual, sinó que tingui continuïtat i regularitat, i que sigui el primer de molts passos fins aconseguir que Horta-Guinardó tingui, oficialment, dotze barris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Juliol 16, 2016 by in La Font del Gos and tagged , , , , .
%d bloggers like this: