info Horta – Guinardó

Informació i actualitat dels barris del districte d'Horta-Guinardó, Barcelona, Països Catalans.

L’Ateneu Popular d’Horta comença a treballar

El nou espai ocupat aspira a ser un punt de trobada, formació i mobilització per Horta i rodalies.

Redacció – Horta

El 12 de juny, coincidint amb el primer aniversari del Casal Popular la Merci, s’obria per primer cop des del seu tancament fa més de mig any l’antiga taberna de Plaça Eivissa, un espai que ja portava diverses setmanes ocupat. Aquell mateix dia es va fer una assemblea oberta en la qual una cinquantena de persones van començar a decidir el funcionament de l’Ateneu. De moment, esperen diversos mesos de feina abans de poder obrir al públic. L’espai estarà obert a les entitats per tal de realitzar activitats formatives, d’oci i per la seva autogestió, entre d’altres. Cal fer diverses obres per deixar enllestit l’espai i, de moment, tot és provisional, fins i tot el nom que s’acabarà de decidir quan el local s’obri al públic. Les persones que formen part d’aquest nou espai alliberat esperen poder començar a obrir de forma regular el proper mes de setembre, quan comenci la festa major del barri.

CkwwWDaW0AAUugO

Primera assemblea oberta del’Ateneu Popular d’Horta Font: Twitter

Després d’un any treballant al Casal Popular la Merci, l’Ateneu obre moltes possibilitats als moviments populars del districte, pel fet de ser molt més gran i de tenir diverses sales. Les reunions i projectes que tenien com a seu el Casal podran tralladar-s’hi a partit del setembre. Les organitzacions amb més militància que formaven part de la Merci però no s’hi podien reunir o convocar actes per falta d’espai, també tindran la possibilitat de fer-hi les seves activitats.

El trasllat de gran part de l’activitat al nou espai no implica l’abandonament del CP la Merci. De fet, des de la gestora es vol que l’espai es repensi perquè continui sent útil als moviments populars del Districte. La Merci és un punt de reunió habitual d’organitzacions com Arran o el grup de dones Pink Panthers. També és la seu d’un banc d’aliments i s’hi fan passi de pel·lícules i documentals, xerrades de petit format, i cafetes per l’autogestió d’organitzacions polítiques i culturals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Juny 12, 2016 by in Horta and tagged , , , .
%d bloggers like this: